Project Description

PERMANENT MAKEUP

Vad är permanent makeup?

Det är när man färgar huden av estetiska skäl för att förstärka ansiktets konturer och form.
Det är också en användbar metod för att korrigera olika skönhetsfel som ärr, brännskador, och pigmentförändringar.
Med några få konstnärliga ingrepp kan ditt ansikte få ett ungdomligare utseende.

Vi på Mirala Clinic använder säkra färgpigment som är godkända av EU:s tillsynsmyndigheter. Deras riktlinjer är striktare än USA Food and Drug administration (FDA), som inte reglerar användandet av tatueringspigment i dagsläget.
Färgpigmenten påverkar inte kroppen. Andra permanent makeupartister använder pigment som innehåller skrivarbläck, tungmetaller som barium, aluminium eller järnoxid som snabbt bleknar till en rosa eller grönaktig skugga.
Våra färgpigment är säkra och håller sin färgton som gradvis bleknar med tiden. (Vi på Mirala Clinic är noga med bäst-före-datum på våra produkter och om du vill kontrollera det själv, visar vi dig gärna).

Är permanent makeup en säker metod?

Mirala Clinic sker behandlingen i en steril miljö och vi använder enbart engångsnålar till den digitala utrustningen. Det finns inga långvariga biverkningar; de kortvariga kan bestå av rodnad, svullnad och klåda. Det finns inga kända allergireaktioner på färgpigmenten.

Känner man något obehag i samband med behandlingen?

Vi använder lokalbedövning som är mycket effektiv i två steg:

  1. Vi applicerar en kräm på det område som ska behandlas, för att motverka obehag.
  2. Under behandlingen använder vi en annan slags bedövning som är starkare än den första.

De flesta kunder känner att det sticker lite i huden under eller efter behandlingen.

Vad ska man tänka på efter behandlingen?

Det är vanligt att man blir lite röd och svullen under det första dygnet efter behandlingen.
En kall kompress runt ögat hjälper mot svullnaden. Det behandlade området måste hållas rent och man ska inte använda makeup på flera dagar.
Det är normalt att huden flagnar lite och färgpigmentet ljusnar.

Är behandlingen garanterad?

Behandlingar av ögonbryn och läppar behöver justeras ytterligare efter att ha utsatts för svullnader, peeling och kroppsreaktioner.
De flesta Eyelinerbehandlingar behöver man inte göra någonting åt under den första tiden, men vi vill gärna kolla upp det efter läkningen.
Vi vill att alla våra kunder ska vara helt nöjda med resultatet av sin permanenta makeup behandling. Därför bjuder vi in dem på en kompletterande uppföljning 3-6 veckor efter den första behandlingen.

Hur länge står sig en permanent makeup?

Man kan förvänta sig en gradvis blekning för alla metoder. Det varierar från person till person och de nyanser som använts.

Eyeliner och läppar
De flesta färgerna håller mellan tre och fem år, men några kan hålla upp till tio år.

Ögonbryn 3D
Vi rekommenderar årliga justeringar för att behålla önskat utseende.
Man kan även välja att byta färg på sin permanenta makeup. En hudfärgad läppfärg kan t.ex. ändras till persikorosa eller en brun eyeliner kan ändras till svart eller marinblå.

Hur länge måste jag vänta innan jag kan få en permanent makeup efter kemisk peeling, Botox, injicerbara eller laser behandlingar?

Vi rekommenderar att man väntar minst en vecka innan vi kan göra permanenta ögonbryn, eyeliners, eller läppbehandlingar. Om man har gjort en laserbehandling eller kemisk peeling bör man vänta ytterligare några veckor.

Kan jag få Botox efter en ögonbrynstatuering?

Vi rekommenderar att man väntar en vecka för att ögonbrynen ska läka helt, innan man får Botox.

Ska jag göra ett ögonlyft innan jag gör permanent lashliner/eyeliner och vad händer med min eyeliner när jag har gjort ögonlocksplastiken? Den permanenta lashlinern appliceras direkt mellan ögonfransarna och de ändras inte efter att du har gjort ett kirurgiskt ögonlyft. Det spelar alltså ingen roll om du gör ett ögonlockslyft före eller efter den permanenta lashlinern. Om du däremot vill ha en eyeliner, är det bättre att göra det efter ögonlockslyftet. Om du planerar att göra en permanent eyeliner, rekommenderar vi att du gör en lashliner. Efter ögonlockslyftet kan du bygga om den till en eyeliner.

Är en permanent makeup säker om man är gravid eller ammar?

Det finns faktorer som kan ge negativa resultat av en kosmetisk tatuering om man är gravid eller ammar. Eftersom hormoner påverkar tillväxten och utseendet på huden, håret och naglarna kan hormonella förändringar under en graviditet och efter förlossningen ge tillfälliga förändringar. Utseendet förändras ofta tillfälligt men ibland även permanent. Rådfråga din läkare om hur det är i ditt fall, så gör vi en individuell bedömning.

BOKA TID
RING OSS

PERMANENT MAKEUP

VÅRT MÅL

Våra främsta mål är att förse patienten med högklassiga behandlingar under minimal smärta, att använda oss av biologiska genvägar och tillsammans med patienten lägga grunden för en hälsosam, fungerande kropp. På så sätt får vi förstklassiga resultat.